Basiscursus gezonde voeding

150617 PH artikel cursusGun ook je vader een gezond cadeau! 

Op zondag 21 juni vindt de zomereditie van de basiscursus gezonde voeding plaats. En deze zondag is het bovendien vaderdag. Gun je vader, een andere dierbare of gewoon jezelf een origineel én gezond cadeau en doe mee met deze cursus. In een middag ben je volledig bijgespijkerd wat anno 2015 gezond is en begin je de zomer bewust én lekker in je vel.

Er is veel vraag van mensen die heel graag gezond willen eten, maar geen flauw idee hebben hoe en waar te beginnen om hun voedingspatroon te veranderen. Zo ondervinden fysiotherapeut Birgit Dieleman van Sawadee Massage en ikzelf dagelijks in onze praktijken. Dit heeft ons vorig jaar op het idee gebracht een groepscursus te ontwikkelen om mensen op een laagdrempelige manier onze kennis en ervaring over te brengen aan mensen van alle leeftijden, met uiteenlopende achtergronden en motivaties. Hoe kan ik mijn gezondheid verbeteren? Welke keuzes kan ik het beste maken in de supermarkt? Hoe zit het nu écht met vetten en suikers? Hoe kan ik met een beperkt budget toch gezond eten? Deze en meer onderwerpen komen uitvoerig aan bod, net zoals veel praktische tips en persoonlijke adviezen, omlijst met vele lekkere hapjes en sapjes.

De Haagse nachtburgemeester – en vader van twee dochters – René Bom heeft in de lente met deze cursus meegedaan. Na een herseninfarct vorig najaar en een lange revalidatie sindsdien heeft hij ingezien dat hij zijn voedingspatroon drastisch moet omgooien wil hij volledig kunnen herstellen. “Ik ben nu ruim een week bezig met een dieet van alleen maar puur en gezond eten. Het is even wennen, maar het is eigenlijk makkelijker dan je denkt. Ik ben al ruim twee kilo kwijt! De voedingscursus heeft mij vele inzichten gegeven en voor iedereen die de weg naar een gezondere levensstijl wil bewandelen is het zeker een aanrader.”

Gun jezelf ook een goed begin van de zomer en doe mee met de basiscursus gezonde voeding op 21 juni van 13.00 – 17.30 uur. Lezers van De Posthoorn krijgen 10 euro korting op de normale prijs van € 59,- (geldig tot en met donderdag 18 juni). Wees er wel snel bij en meld je o.v.v. ‘Gezond met De Posthoorn’ meteen aan: tmf@detoxcoachdenhaag.nl.

 

Therese M. Flemminks

 

Fotobijschrift: Birgit Dieleman en Therese M. Flemminks geven praktische adviezen aan de deelnemers van de basiscursus gezonde voeding.

Foto: René Bom (is om)