Over mij

Wil je meer lezen over de achtergrond en motivatie van Therese M. Flemminks, lees haar persoonlijke verhaal hieronder.

versaperscheers

IMG_6634Tijdens een vakantie in Engeland in april 2012 liep ik een Engelse internist tegen het lijf die mij na een korte analyse te kennen gaf dat ik dringend mijn gezondheid moest gaan verbeteren. Ik moest volgens hem gaan ontgiften, m’n lever kon de afvalstoffen namelijk niet goed verwerken. Ik voelde en wist dat hij gelijk had en ik stopte dan ook acuut met roken, alcohol, stressen en koffie. Bij terugkomst in Nederland heb ik voor het eerst in mijn leven een ontgiftingsprogramma gedaan. Geen heftige sapkuur, maar een laagdrempelig en makkelijk te volgen programma volgens het boek ‘In 28 dagen van gifbelt naar tempel’. Dit werkte zo duidelijk voel- en merkbaar goed dat ik besloot me verder te gaan verdiepen in voedingskunde en een opleiding als detoxcoach bij Jacqueline van Lieshout te gaan volgen.

Plezier en passie

Ondanks mijn sindsdien zeer gezonde levensstijl kreeg ik het najaar van 2012 van een ervaringsdeskundige reumatoloog tot mijn grote schrik de diagnose reumatische artritis. Ik kreeg een waslijst aan heftige medicatie voorgeschreven en ik besloot deze vooralsnog niet te gaan slikken maar eerst mijn licht op te steken in de complementaire geneeskunde. En met succes, want na enkele maanden ben ik met behulp van aangepast voedingspatroon en aanvullende supplementen geheel van mijn reumatische klachten afgekomen. De reumatoloog heeft begin 2013 haar diagnose ingetrokken en mij na diverse controles volledig reumavrij verklaard. Hierdoor – en ook door de groeiende macht van de pharmaceutische-, voedings- en bio-industrie die de wereldbevolking volledig in haar greep lijkt te hebben – besloot ik me professioneel volledig te gaan verdiepen in het onmisbare belang van pure en gezonde voeding. In mei 2013 heb ik mijn diploma van de opleiding Voedingskunde HBO behaald (met als eindcijfer 9,5) en ook mijn opleiding als detoxcoach met veel plezier en passie succesvol afgerond.

Motivatie

Ik wil als voedingskundige detoxcoach voortvarend aan de slag om anderen te inspireren, te begeleiden en te leren wat het belang is van gezonde voeding, wat het allemaal met je lijf en leven doet en vooral ook hoe je het de rest van je leven allemaal leuk, luchtig en lekker kunt houden! Onlosmakelijk verbonden met een gezond voedingspatroon zijn voldoende beweging en ontspanning. Hiertoe maak ik een op jouw lijf gesneden plan van aanpak.

Alle kennis en (werk)ervaringen die ik in mijn leven als kleurrijke communicatieliefhebber heb opgedaan combineer ik nu met mijn allergrootste passie: gezonde voeding. Naast mijn werk als voedingskundige en detoxcoach ben ik op freelance basis actief als media adviseur, perswoordvoerder en tekstschrijver voor verschillende opdrachtgevers.

Voor meer informatie zie mijn profiel op LinkedIn of volg mij, mijn recepten en actuele informatie via detoxcoachdenhaag op Facebook.

passionfoods1 voor[3]