Een lekkere, pure, gezonde, blije detoxproof proeverij

Neem hieronder een kijkje in de keuken van mijn recepten voor een inspirerende en lekkere, pure, gezonde, blije detoxproof proeverij. Dit zijn allemaal eenvoudig en ‘snel’ te bereiden maaltijden en snacks. Voor vragen, complimenten en/of anderszins opmerkingen stuur me graag een bericht.

Zoek je een recept met bepaalde ingrediënten: gebruik dan de zoekfunctie op deze pagina!

Ook op de website www.detoxcoach.nl van Jacqueline van Lieshout, auteur van ‘In 28 dagen van gifbelt naar tempel’ staan regelmatig recepten van Detoxcoach Den Haag.

Wat dacht je van een superfunkyhealthydetoxlunch, een lentegroen stamppotje zonder bestek, meerval met lamsoren, een blije lentesalade met eetbare bloemen, een traditionele Indiase detoxdaal, een frisse vrolijke raapstelensalade, Therese’s wilde quinoa fantasie, een fishy salade, koken met bloemetjes van Kai Lan – hupsakee in de pan, romaine sandwiches met asperges, een oerhollandse detoxdis, een arroz mexicano di Theresa originala. Of wat dacht je van een quinoawerklunchsalade?

Er volgen steeds meer passionfoods recepten!

 

tmf-logo6 (CMYK) Zoek je een detoxcoach, cursus of meer informatie? Bel 06-54963933 of e-mail: tmf@detoxcoachdenhaag.nl

Blijf op de hoogte van Passionfoods nieuws!



Gebakken ronde rijst met Albacore tonijn

Een favoriete avondmaaltijd: gebakken ronde zilvervliesrijst (met prei, knoflook, kurkuma, spitskool, wortel, courgette en een hele groene peper), een stukje eerlijk gevangen Albacore tonijn gegrild in olijfolie met tamari en zwarte peper en gekookte Japanse sojapeulen (met een flinke snuif Himalayazout). Last but not least: quinoasalade met paprika, gele peper, ui, courgette, knoflook – gewokt in kokosolie – en een dressing van citroen en verse munt. En dat alles zelfgemaakt met verse én biologische ingrediënten en ook nog ‘ns helemaal detoxproof!...

Pure paddestoelensoep en mmmeer

Zomaar weer een gezond maal zonder rare kunstmatige toevoegingen op tafel getoverd, alleen maar gewoon lekker puur eten met o.a. yu choi sum bloemen, paars-oranje peen, een full of life-salade en vooraf een pure paddestoelensoep met wel hele bijzondere...

Zeekraalsalade en artisjok

Na een dag hard klussen een fijne maaltijd met verse tomatensoep, artisjok, en een salade met o.a. zoutmelde en zeekraal. Uiteraard alles zelf gebrouwen, logischbio en helemaal detoxproof. Maui en lekkâh! Als je details wilt weten over de receptuur, mail me...

Aziatische Dorade met geeloranjegroente

Een duo Dorade uit de oven, op z’n Aziatisch gestoomd met gember, limoen, knoflook, sjalotjes, gele en rode peper. Eén vis was erg spicy met een hele rode peper in z’n kieuw. Erbij wat roergebakken geeloranje groente, ronde zilvervliesrijst en een groene salade met radijskiemen om de boel een beetje af te blussen. Selamat makan!            ...

Fruitige yoghurt

Wat is nou een goed en lekker detoxproof ontbijt? Wat dacht je van schapen- of geitenyoghurt met fruit en gezond lekkers naar keuze? Varieer en combineer zelf! Deze fruitige yoghurt is met mango, aardbeien, banaan, kiwi, hennepzaad, rauwe cacao nibs, gebroken lijnzaad, blauwe rozijnen en geroosterde pompoen- en...

Thaise groentecurry

Thaise groentecurry met oa kikkererwten, wortel, verse doperwten, bosknoflook en verse Thaise basilicum. Fruit ui, verse kurkuma en knoflook. Voeg een zo puur mogelijke currypasta toe, roerbak even mee. Daarna de groente (naar smaak) toevoegen, even meebakken en dan zo puur mogelijke kokosmelk doorheen roeren. Even lekker laten pruttelen. Op het laatst de basilicum, zout en peper...

Blije lentesalade

Doe ‘ns wat anders dan dat eeuwige broodje bij wijze van lunch. Wat dacht je van een full-of-life-salad met verschillende soorten sla, raapsteeltjes, zeemelde, geroosterde pompoen- en zonnebloempitten, beetje radijs, blikje tonijn, half zongedroogde tomaatjes, blokjes geitenkaas en kalamata olijven gemarineerd in citroensap en super lekkere Portugese olijfolie. En wat (bloemen van) Kai Lan als klap op de vuurpijl on top. Zoute zeemelde en een bosje Kai Lan heb ik gekocht op de biologische markt Den Haag, weer eens wat anders op tafel dan een bosje...

Dorade uit de oven en mmmeeer

Wat wij zoal eten: Dorade uit de oven met kurkuma, knoflook, citroengras, aardappels en rode biet (met een flinke drup goede olijfolie) uit de oven. On the side: ronde z-rijst, artisjok en gesmoorde aubergine uit de pan met knoflook, Madame Jeanette (hete gele Surinaamse peper), knoflook, masala, ui en vers met het mes ontvelde tomaten.  ...

Herfstrisotto

Herfstrisotto met paddo’s, ansjovis, snijbiet, pecorino, peterselie en avocado on the side. Voor details kun je me mmmmailen...

Sapjes maken

Groene cappuccino, ananas/kurkumamix en een rode bietenexplosie. Hoe maak je deze supersapjes met een...

Roerbak paksoi

Culinair genieten met een roerbak van paksoi, zeekraal, shiitaki, jonge sojabonen, rode peper, gember, knoflook, ui en een scheut tamari. Helemaal lekker met garnalen gemarineerd in citroensap, knoflook en pepervlokken en ronde zilvervliesrijst. Puur, makkelijk en zonder verdere...

Glass of strenght

Onmisbaar tijdens een  detoxmaand: Glass of strenght (recept is van Jacqueline Van Lieshout): rode biet, limoen, bleekselderij, broccoli, komkommer en rode appel....

Rodebieten-roquefort-risotto

Even geduld hebben maar deze overheerlijke detoxproef RRR (RodebietenRoquefortRisotto) is de moeite meer dan waard! Dat doe je zo: eerst rode biet(en) poffen* en een gistvrije bouillon (bv die van Healthy planet) maken. Vervolgens fruit je een zoete ui en teentje knoflook in riante laag olijf- of kokosolie en bak je de ronde rijst even op een stevig vuurtje mee. Lekker blussen met een scheut appelazijn (Demeter) ipv wijn(!) en vervolgens soeplepel na soeplepel de bouillon erbij scheppen en rrr (roerenroerenroeren). Je hebt wel een lange adem én arm nodig, het duurt namelijk best lang voordat de ronde zilvervliesrijst gaar is (maar dit is echt de moeite waard).  Als je risotto bijna gaar is, kan de in blokjes gesneden vers gepofte rode biet erdoor en op het laatste voeg je fijne stukjes roquefort erdoor. Nog even flink doorroeren en afgedekt laten rusten. Dan nog pecorino raspen, peterselie fijn snijden om vlak voor het opdienen op de rode rijst te strooien en klaar-om-je-vingers-bij-op-te-eten is je rodebieten-roquefort-risotto! *rode biet pof ik zo: rode biet schillen met een dunschiller, wat gaatjes prikken met een vork, een scheut olijfolie erop gieten en drie kwartier tot een uur in de oven op 200 graden....

Venkel-zalm-shiitaki-salade

Wat heb je allemaal nodig voor een heerlijke venkel-zalm-shiitaki-salade met frambozendressing? Allereerst de shiitaki even fruiten in de kokosolie en afblussen met een scheutje tamari. Reepjes venkel roerbakken met ui en knoflook en als het mengsel beetklaar is schep er mosterd, zwarte peper en de shiitaki erdoorheen roeren. Bord met slablaadjes, stukjes zalm en afgekoelde venkel met shiitaki-mengsel opmaken. Van frambozen (uit de vriezer) klop je een dressing met olijfolie, citroen en zwarte peper en deze verdeel je in toefjes over de salade....

Detoxproof snacks

Zo, even wat inspiratie voor makkelijke detoxproof hapjes. foto 1: gekruide kikkererwten (zelf weken (8 uur) en koken (1 1/2 uur) die erwten, veel verser en lekkerder!), roerbakken (bij voorkeur in kokosolie) met fijn gesneden uitje, knoflook, verse kurkuma, steranijs, komijnpoeder, verse peterselie, zout en peper. foto 2: sateetje van buffelmozzarella (van die kleine bolletjes in een beker, zo lekkerrr), tomaatjes en basilicum, rijgen maar, met alleen maar een scheutje olijfolie, zout en peper.     foto 3: eiersalade  van twee bio-eitjes met zelfgemaakte mayo (http://www.natuurlijkvoeding.nl/recepten/mayonaise-recept/) en zelfgeplukte bieslook. Heel erg lekker op een blad romeinse sla of gewoon op een rijstwafel.       foto 4: een blaadje witlof, een lekkere mespunt geitenbrie (met fenegriek) en daar een walnoot of wat op....

Nasi kampung

In de meeste delen van Azië eet de lokale bevolking geen brood. Aziaten zijn in algemene zin gezonder en slanker. Rijst eten ze volop, ook als ontbijt. Wat dacht je van een detoxproef nasi pusingan goreng kampung (ofwel: gebakken ronde rijst op z’n dorps) dengan ikan bilis (met gedroogde ansjovisjes) om je dag mee te beginnen? Eerst even de ikan bilis krokant roosteren in de pan. (Ikan bilis is te koop bij de betere toko in het koelvak, neem bij voorkeur de schoongemaakte, onthoofde en gehalveerde). In kokosolie prei, knoflook, rode peper en citroenblad (daun limau, ook te koop bij de toko in koel- of vriesvak) roerbakken. Eventueel nog groente en/of paddestoelen naar keuze toevoegen, dan de ronde rijst meebakken, scheutje tamari erbij, schijfje citroen en klaar. Talloze combinaties zijn er te bedenken met dit basisrecept. Voor wie onthoofde visjes op de nuchtere maag iets teveel van het goede vindt: natuurlijk is dit ook lekker als lunch of avondmaal. Zo makkelijk te maken met een restje rijst. Ik zie graag jouw favoriete nasi goreng combi, zonder voorverpakt fabrieksspul of andere poespas tegemoet!...

Bloemetjeslunch

Bloemetjeslunch in zonovergoten achtertuin met radijsblad, rucola, roquefort, ananas, zachte zontomaatjes, geroosterde pompoen- en zonnebloempitjes, hapklare bloemetjes (oost-indische kers) en een dressing van grapefruit, olijfolie en chilivlokken. Mmmmm...

Groengelevitaminebomsalade

De groengelevitaminebomsalade is een heerlijke haagse salade van eikenbladsla, rucola, raapstelen, zeekraal, ananas, avocado, druiven, geroosterde pitjes, geraspte pecorino met een prachtige groene ‘slowjuice’ dressing. En deze maak je door spinazie, bleekselderij, radijsblad, zeekraal, venkel, ananas en citroen te sappen en hier olijfolie en peper doorheen te roeren. Heb je enig idee hoe lekker én gezond deze salade is?...

Lenteblije Detoxproefsalade

Aftrap van de lente, start van de grote voorjaarsschoonmaak. Vier weken lang alleen maar puur en gezond eten. Ik gun mijn lijf een maand vakantie! Wie wil mee? Met regelmaat post ik mijn detoxproef recepten en ervaringen van mijn detoxmaand en die van mijn cliënten op mijn site. Om te beginnen deze Lenteblije Detoxproefsalade met een gespreid bedje van witlof, rucola, jonge blad- en veldsla. Daarop zeekraal, blokjes geitenkaas, stukjes grapefruit, avocado, cherry- en zongedroogde tomaatjes. Als dressing de helften grapefruit uitknijpen en krachtige olijfolie riant sprenkelen boven de salade in wording. Dan nog wat eitjes in parten snijden en een beetje leuk neerleggen. En tot slot een zelfgeroosterd mengsel van sesamzaad met pompoen- en zonnebloempitten (met op het laatst een scheut tamari in de pan en laten afsissen) en een handje walnoten strooien. Beetje himalayazout en wat versgemalen peper malen en klaar is je Lenteblije Detoxproefsalade. Puur, gezond, voedzaam, lekker, leuk en dat alles zonder overbodige chemische toeters en bellen. Een ultiem vakantiegevoel, mmmmm....