Even geduld hebben maar deze overheerlijke detoxproef RRR (RodebietenRoquefortRisotto) is de moeite meer dan waard! Dat doe je zo: eerst rode biet(en) poffen* en een gistvrije bouillon (bv die van Healthy planet) maken.

rodebieten-roquefort-risotto

Vervolgens fruit je een zoete ui en teentje knoflook in riante laag olijf- of kokosolie en bak je de ronde rijst even op een stevig vuurtje mee. Lekker blussen met een scheut appelazijn (Demeter) ipv wijn(!) en vervolgens soeplepel na soeplepel de bouillon erbij scheppen en rrr (roerenroerenroeren). Je hebt wel een lange adem én arm nodig, het duurt namelijk best lang voordat de ronde zilvervliesrijst gaar is (maar dit is echt de moeite waard). 

Als je risotto bijna gaar is, kan de in blokjes gesneden vers gepofte rode biet erdoor en op het laatste voeg je fijne stukjes roquefort erdoor. Nog even flink doorroeren en afgedekt laten rusten. Dan nog pecorino raspen, peterselie fijn snijden om vlak voor het opdienen op de rode rijst te strooien en klaar-om-je-vingers-bij-op-te-eten is je rodebieten-roquefort-risotto!

*rode biet pof ik zo: rode biet schillen met een dunschiller, wat gaatjes prikken met een vork, een scheut olijfolie erop gieten en drie kwartier tot een uur in de oven op 200 graden.