schrijven

Het is niet toegestaan deze paginalink te delen!

Schrijfstress

Nou, dit is al heel wat. Voor het eerst sinds ± 2015 heb ik mijn website ‘aangeraakt’, zo via de achterkant, voorzichtig  een beetje in het dashboard aan het prutsen. Prutsen ja, want die techniek achter zo’n website is niet mijn sterkste kant. Integendeel, het is zelfs mijn zwakste schakel. Doodeng vind ik het. Bang om het verkeerd te doen, bang om op m’n flikker te krijgen, bang om de boel te vertiefen, bang om voor dom versleten te worden, bang om bang te zijn. Het duizelt me, ik snap er geen reet van, word superonzeker en verschuil me het liefst achter iemand die mijn krabbels en plaatjes op mijn site zet, zoals Annick die deze website in 2013 voor me heeft gebouwd, aan wie ik al mijn domme vragen schaamteloos kon stellen, maar Annick is niet meer. Ik ben op haar bruiloft en begrafenis geweest, beide in hetzelfde jaar. Het raakt me als ik dit zo schrijf. Die lieve, leuke, dappere, creatieve, blije Annick.. Zij heeft het wél gedaan, nog net voor haar overlijden: een kinderboek geschreven. Haar eigen websites zijn inmiddels uit de lucht gehaald, maar via bol.com tref ik nog een tweedehandse link. Op mijn volkstuin staat haar boek, naast een boek over Bruce. Nooit heb ik iemand anders durven/willen vragen om haar schone taken over te nemen.

Gemotiveerd door mijn traumabehandelaar én de recente jaarlijks terugkerende betaling om mijn site in de lucht te houden heb ik toch maar eens om hulp gevraagd, en wel aan de klantvriendelijke partij die al bijna 10 jaar de ‘hosting’ van mijn site ‘verzorgt’, m.a.w.: die ik al bijna 10 jaar lang jaarlijks betaal voor.. uh.. voor wat eigenlijk, voor welke verzorging?

Bellen met dit bedrijf kan niet, mailen wel. Een medewerker stuurt een robotmatigachtig antwoord retour met een hyperlink waarin zodanig cryptisch taalgebruik staat dat het voor een technische ‘leek’ volledig onbegrijpelijk is en alleen maar meer vragen oproept. Dan ben ik weliswaar bijna bejaard, maar dank mijn Ziggo-carrière ben ik echt nog wel enigszins technisch onderlegd. Conform het vervolgadvies in dezelfde mail van mijn host heb ik mijn hulpvraag op het forum van de hostingpartij gezet:

 

Berichten: 1
Lid geworden op: 06 jun 2022, 13:54

‘use default editor’ uitzetten

Berichtdoor tmf070 » 06 jun 2022, 13:58

Ik wil oa mijn homepage van mijn wp-site gaan aanpassen, dit lukt niet want ik kom dit tegen : “use default editor”. Hoe dan, waar vind ik deze? En bovenal: hoe zet ik deze uit?
Ik ben niet zo heel handig met deze zaken, dus svp in Jip en Janneke-taal.
Dank!
Van dit drukbediscusieerde forum heb ik tot dusver geen enkele reactie ontvangen. Het verzoek om in Jip- en Janneketaal te reageren zal voor de techforumnerds wel veel te afschrikkend werken.
Het feit dat ik aan het schrijven ben geslagen, dat ik het heb aangedurfd om mijn site weer eens zachtjes aan te raken en voor het eerst in pak ‘m beet 7 jaar een pagina heb aangemaakt met wat eerste pennestreken, wow, daar mag ik best trots op zijn.
Nog steeds, na al die jaren hardnekkig writersblock, wat voelt schrijven toch nog steeds enorm fijn en vrij!
Dit smaakt naar meer, dit wil ik vaker doen, samen met de kleine Therese, we worden hier vrolijk van. Als ik nu en dan maar een bemoedigend woord retour krijg en een in Jip- en Janneke-taal spreekwoordelijke schop onder m’n reet kan ook wonderen doen.
ps. ook hoe ik die twitter en LinkedIn-dingies van deze pagina af kan schoppen – werkelijk geen flauw idee.
Maar voor de zekerheid nogmaals: Het is niet toegestaan deze paginalink te delen!